Nyinflyttad? Såhär lär du känna vänner och staden!

Ni är säkert många därute, som precis som jag, nyligen flugit ut sitt gamla bo för att bosätta sig i en ny stad. Javisst, det kan vara lite läskigt och man kan undra över hur man ska klara av att börja om från början. Att lämna en stad man bott i, där ens vänner och familj bor. En helt ny stad med nya gator och nya personer att lära känna väntar. Det är inte det lättaste utan är en stor utmaning trots allt. För hur lär man känna nya människor och hur gör man för att känna sig hemma?

Efter att ha flyttat till en ny stad för andra gången på ett halvår har jag kommit på saker man kan göra för att både lära känna staden och nya människor. Nedan lyder mina bästa tips!


Umgås med kollegor/klasskamrater

Ja kanske det första och enklaste steget. Lär känna de som finns där du spenderar mest tid på dagarna. Då har ni redan saker gemensamt, vilket gör det lättare att till en början hitta samtalsämnen och komma varandra närmare. Kanske kan ni ta en AW tillsammans eller köra en pluggdate. Möjligheterna är oändliga.


Gå på evenemang

På Facebook kan man söka efter aktuella evenemang i närheten. Där kan man enkelt hitta saker att gå som kan leda till att du lär känna nytt folk. Kanske gå på en träff för nyinflyttade på något cafe eller någon sportaktivitet om du är intresserad av sport. Vissa barer har miniturneringar i allt från pingis till biljard. Det är bara till att våga ta sig dit så hittar man säkert någon likasinnad att umgås med!


Ladda ner appen GoFrendly

Alla vet vi hur svårt det kan vara att lära känna nya vänner. För man kan ju inte bara gå fram till vem som helst på stan och fråga ”Ska vi bli vänner?” eller ”Ska vi umgås?” (även fast jag önskar att det var så lätt..). GoFrendly är appen ”skapad för tjejer av tjejer” där man gör en profil och sedan matchar man med nya potentiella tjejkompisar. Hur bra?


Ta upp kontakten med gamla vänner

Kanske känner vi någon sen långt innan som bor i staden du flyttar till? Varför inte ta upp kontakten med denne? Det kan visa sig att ni får superkul tillsammans och vänskapen blommar ut igen. Likaså kan denna kompis ha andra kompisar som du klickar lika bra med, och vips känner du ett helt kompisgäng!


Utforska staden till fots

Nog ett av mina tips för att lära sig hitta. Hoppa på en buss, spårvagn eller tunnelbana, åk några stationer och hoppa sedan av och börja vandra omkring. Helt plötsligt har du hittat tillbaka till ett ställe du vet var det är och då faller pusselbitarna på plats. Vem vet, du kanske hittar världens finaste område som du bara vill spendera all din tid i? Eller hittar du en genväg för att snabbare ta dig dit du tänkt.


Gå med i diverse grupper

Det finns väldigt många grupper för nyinflyttade på Facebook där man kan söka efter vänner. Gå med i en och lägg ut ett inlägg där du skriver lite om dig och vad för sorts vänner du söker eller svarar du på de som redan lagt ut. Det är upp till dig och vad du strävar efter.

#30daysnouwchallenge #nouwinspo #nouwinfluencer #nyinflyttad #vardagsglädje #foto

  • Vardag
  • Nära Göteborg

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,

Men åhhh! Så bra tips! Tusen tack fining <3

nouw.com/matildaberlin
Johannna
Johannna,
Vilka superbra tips ☺️❤️
nouw.com/johannna
Nattis
Nattis,

Så bra inlägg!

nouw.com/nattis
Celine,

Superbra tips!

celinelf.blogg.se
moahakansdotter
moahakansdotter,
teodoraR
teodoraR,

härlig blggg

nouw.com/teodorar
sandrasg
sandrasg,

kul inlägg!

nouw.com/sandrasg
Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
Men åh vilka supertips😍
nouw.com/vägentillfriheten
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,

Vilket härligt och bra inlägg 😊

nouw.com/juliavnmelin