Investera i dig och din karriär!

Nu tänker ni säkert; Vad sjuttsingen menar hon? Jo det ska jag förklara för er.


Alla har vi drömmar och de kan vara olika stora. De kan vara stora som små och beröra alla möjliga punkter. Någon drömmer om att köpa det där nya de skådat i skyltfönstret, någon drömmer om att hitta den rätte och den tredje kanske drömmer sig bort till en annan plats. Vi alla har olika drömmar och mål i livet. Men något som nog alla drömt om är vad de skulle vilja jobba med och vad det än må vara säger jag bara såhär: Det är möjligt. Just do it!


Att inte trivas på ett jobb kan bero på många anledningar. Jobbet kanske inte passar just dig eller tjänar du inte så mycket som du tänkt. Kanske var det inte lika kul som du trodde eller kanske du bara inte trivs. Oavsett vilken anledning tycker jag du ska börja se över situationen och börja gå på vägen mot din dröm!

Är kollegorna inte bra? Glöm dem. Trivs du inte? Lämna det. Har jobbet negativ effekt på dig? F*ck it.

Hitta rätt!

Först måste du komma fram till vad som verkligen är ditt drömjobb. Låt fantasin få flöda fritt. Kanske finns drömmen redan inom dig men har lagts undan för att du inte trott det var möjligt eller för att andra sagt att det inte är möjligt. Finns det inte inom dig så börja fundera på vad du gillar att göra. Kanske finns det en stark passion för något som du kan vända till ett jobb? Lyssna på omgivningen efter tips (om de har något positivt att komma med).


Börja dröm!

Vad du en drömmer om är det möjligt. Det är endast du som sätter stopp för möjligheterna. Om du har negativa tankar som ”Nej det där klarar jag aldrig” eller ”Nej det går ju inte att göra” är det bara till att släppa de. Jag tror och vet att alla är kapabla till att göra det vi vill. Bara se på mig, jag drömde om att bli fotograf och nu fotar jag hos Na-Kd, vilket är en bekräftelse på att allt är möjligt för alla. Börja sätt upp mål och hitta vägar för att ta dig dit du vill. Tänker du positivt så ska du se att möjligheterna kommer blomstra!

Lägg ner energi och investera!

Detta är nog den svåraste biten. Oavsett vilket jobb man siktar efter så måste man verkligen gå in i det för att lyckas. Det kan handla om allt från att offra mycket tid, till att flytta till en ny stad eller börja som praktikant/intern för att sedan jobba sig uppåt. Kanske kan man inte ens ta ut lön i början, men då får man se det som erfarenhet. Erfarenhet som är oerhört värdefullt och väger tyngre än utbildning. Inget är gratis här i världen och resultatet kommer inte på en dag. Man måste vara ihärdig. Bland det viktigaste är att brinna för det man gör samtidigt som man tycker det är kul och ser framemot att gå till jobbet istället för att det ska vara en börda.


Bry dig inte om andra

En väldigt viktig punkt. Låt inte andra säga åt dig vad du ska eller kan göra. Du bestämmer över dig själv och i slutändan är det ju ändå du som ska trivas med det du jobbar med. Bry dig inte om vad omgivning har för negativt att säga om det valet du gör, oftast grundar det sig i avundsjuka eller missnöjet över att de inte gillar jobbet de själva är på.

Du är stark. Du har alla världens möjligheter som väntar vid din dörr. Du kan sannerligen gå din egen väg!

#nouw30daychallenege #30daysnouwchallenge #fotografi #gådinegenväg

Gillar

Kommentarer

Matilda,
Åh, vilket fint inlägg! + väldigt härlig blogg överlag!
matildaspetz.com
Cajaba
Cajaba,
Så kloka ord 😍
nouw.com/cajaba